top of page
closeup of a horse's eye.jpg

HET PAARD

LORD

Paarden zijn uiterst sensitieve prooi- en kuddedieren, die hun zintuigen optimaal benutten in het moment. Hun scherpe waarnemingsvermogen en grote verbindingskracht ondersteunen jou om snel en diepgaand inzicht te krijgen in je gedrag, drijfveren en essentie. Waar stroomt het, waar hapert het en wat kun je anders doen?
 

De aanwezigheid van een paard is extra fijn als je niet makkelijk bij je gevoel kunt komen. Wij mensen hebben vaak geleerd om te maskeren wat we voelen, omdat het sociaal onwenselijk of zelfs gevaarlijk is die gevoelens te uiten. Als je dat masker al vele jaren op hebt, ben je zelf vaak niet meer in staat je gevoelens te ‘lezen’. Terwijl ze je zoveel te bieden hebben. Een paard trekt zich van al die bagage niets aan. Hij leest jouw lichaamstaal, voelt jouw gevoel, en drukt dat uit.

Niet alleen je maskers, blinde vlekken en pijnpunten kom je tegen in contact met het paard, ook je sterke punten en kwaliteiten krijg je gespiegeld. Want een paard heeft graag dat jij – als onderdeel van de kudde – in je kracht staat. Dat maakt een paard zo geweldig als spiegel, leermeester of co-therapeut!

bottom of page